Tijdens de IJsvakwedstrijden wordt er gelet op vakmanschap en de bereiding van een ijssmaak. Niet alleen de smaak telt mee, maar ook de wijze waarop het ijs wordt gemaakt. In zes minuten moeten er vier identieke ijscreaties worden gemaakt, waarin er drie ijssmaken zijn verwerkt. IJssalon Paul Wilderink is natuurlijk hartstikke trots op de awards die zij behaald hebben. Daarnaast is het ook een geweldige uitdaging om mee te doen aan zulke wedstrijden. De awards die je wint zijn dan mooi meegenomen.
Al sinds 2007 doet Paul mee met de landelijke vakwedstrijden, en met succes. Paul won de volgende prijzen:
3e prijs Gouden IJsspatel met sinaasappel ijs 2007
3e prijs Gouden IJscoupe met coupe Lisa 2008
2e prijs Gouden IJsspatel met chocolade ijs 2009
6e prijs Gouden IJsspatel met aardbeien ijs 2010
2e prijs mooiste ijsvitrine 2011
vakman van het jaar 2013
Genomineerd ijssalon van het jaar 2016
2e prijs Gouden IJsspatel met malaga ijs 2016
4e prijs IJssalon van het jaar 2016
Vakman van het jaar 2018
3e prijs IJscoupe met coupe Celebration 2018
2e plaats Gelato Festival met de smaak HOMEMADE 2019 gekwalificeerd voor Europese kampioenschappen in Bologna 2020